SlippelySlippely

Slippely sinds 1970

Slippely is sinds 1970 het toonaangevende merk voor basis shirts in verschillende hoogwaardige kwaliteiten. Deze ervaring is terug te zien in de collectie van Slippely. Zowel pasvorm als kleur zijn al jaren groot favoriet bij vele dames. Kleuren die goed aansluiten bij andere outfits en het beste in iedere vrouw naar boven haalt. Geen fast fashion, maar tijdlloos en eigen gereid door het brede kleurenspectrum. De perfecte basis in vele kleuren in de mooiste kwaliteiten. 

 

De Slippely collectie bestaat uit vele basismodellen shirts; accenten maken de verschillen. Verschillende halslijnen, mouwlengtes, getailleerd of recht. Kenmerkend door hoge kwaliteiten van 100% organic katoen, een combinatie van organic katoen met elastane of viscose. 

Bekijk onze collectie voor alle kleuren.

 

Kwaliteiten

Katoen

Katoen is een zachte, eencellige vezel, die uit de opperhuid (epidermis) van de zaden van de katoenplant groeit. De vezels worden doorgaans tot draden gesponnen en als zodanig gebruikt om zacht, luchtdoorlatend textiel van te maken.

De katoenindustrie leunt zwaar op chemische producten als kunstmest en insecticide, waardoor de teelt niet milieuvriendelijk is. Gelukkig zijn er landbouwers die zijn overgegaan op een meer ecologische productiemethode.

De Biologische katoen die Slippely gebruikt voor haar kleding voldoet aan de internationale voorwaarden van de biologische landbouw. Ze wordt geteeld met behulp van organische mest en natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Om uitputting van de bodem te voorkomen, wordt katoen afgewisseld met andere gewassen. Biologische katoen is duurder dan gewone katoen. De opbrengst per hectare is meestal kleiner en de oogst is arbeidsintensief omdat het pluis met de hand wordt geplukt. Daar staat tegenover dat de kosten voor bestrijding lager zijn.

De elastane in de stof zorgt voor extra flexibiliteit. Hierdoor is de biologische katoen erg comfortabel om te dragen.

 

Rayon/Viscose

Rayon of Viscose heeft als populaire benaming een soort kunstzijde. Het is een kunstmatig vervaardigde vezel op basis van een natuurlijke grondstof, cellulose, die bijvoorbeeld wordt gewonnen uit houtpulp. Kunstzijde moet niet worden verward met de veel modernere stoffen, vervaardigd uit synthetische vezels. 
Viscose draagt net zo prettig als katoen terwijl de stof zachter en soepeler is en zijdeachtig aanvoelt. Aan die laatste eigenschap dankt de vezel de bijnaam "kunstzijde".

Er is echter ook een belangrijke nadeel. In natte toestand halveert de mechanische sterkte van de vezel en daarom mag kunstzijde niet door wrijven of borstelen worden gewassen en evenmin worden uitgewrongen. In de droger gooien is uit den boze.  De combinatie met elastane geeft de artikelen echter de mooie elasticiteit waardoor het aanvoelt als een tweede huid.

 

Slippely Stores

Door heel Nederland is Slippely te koop. Door de verscheidenheid aan winkels is het haast niet haalbaar om een goede update te presenteren waarin alle verkooppunten benoemd worden. Slippely heeft zoveel kleuren per model en een grote verscheidenheid aan basics.

Het beste kunt u contact opnemen met onze showroom info@slippely.nl met het verzoek u informatie te sturen met verkooppunten.

Als u als detaillist geinteresseerd bent in de verkoop van onze collectie kunt u het beste een bericht sturen naar ons e-mail adres. Wij zullen dan contact met u opnemen.

Whole Sale : 088-0001560

Slippely is een business merk en wij verkopen op dit moment niet aan particulieren.