SlippelySlippely

 

Slippely sinds 1970

Slippely is sinds 1970 het toonaangevende merk voor basis shirts in verschillende hoogwaardige kwaliteiten. Deze ervaring is terug te zien in de collectie van Slippely. Zowel pasvorm als kleur zijn al jaren groot favoriet bij vele dames. Kleuren die goed aansluiten bij andere outfits en het beste in iedere vrouw naar boven haalt. Geen fast fashion, maar tijdloos en eigengereid door het brede kleurenspectrum. De perfecte basis in vele kleuren in de mooiste kwaliteiten. 

 

De Slippely collectie bestaat uit vele basismodellen shirts. Accenten maken de verschillen zoals verschillende halslijnen, mouwlengtes, en tailleringen. De collectie wordt gekenmerkt door hoge kwaliteiten van 100% biologisch katoen of viscose. Voor een goede pasvorm is er in een aantal modellen een klein percentage elastane toegevoegd.

Bekijk onze collectie voor alle kleuren.

 

Kwaliteiten

Katoen

Katoen is afkomstig van de katoenplant en is een zachte, eencellige vezel. Het wordt gemaakt van de zaden van de plant die te herkennen zijn als een witte pluizenbol. Van deze pluis (vezels) worden garen gesponnen waarvan een doek wordt gemaakt. Typische eigenschapen van katoen zijn: ademend, vocht opnemend, soepel, zacht en makkelijk in onderhoud.

De katoenindustrie leunt zwaar op chemische producten als kunstmest en pesticides, waardoor de teelt niet milieuvriendelijk is. Gelukkig zijn er landbouwers die zijn overgegaan op een meer ecologische productiemethodes.

Het biologische katoen dat Slippely gebruikt voor haar kleding voldoet aan de internationale voorwaarden van de biologische landbouw. Deze katoen wordt geteeld met behulp van organische mest en natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Om uitputting van de bodem te voorkomen, wordt katoen afgewisseld met andere gewassen. Biologisch katoen is duurder dan gewone katoen doordat de opbrengst per hectare meestal kleiner is en de oogst arbeidsintensief is omdat het pluis met de hand geplukt wordt. Daar staat tegenover dat de kosten voor bestrijding lager zijn.

Het elastane in de stof zorgt voor extra flexibiliteit. Hierdoor is de biologische katoen erg comfortabel om te dragen.

 

Viscose

Viscose (ook bekend onder de naam Rayon) is een kunstmatige vezel op basis van natuurlijk cellulose dat onder andere wordt gewonnen uit houtpulp. Viscose is zachter en soepeler dan katoen. Een nadeel is echter dat de stof in natte toestand zwakker is, daarom is het belangrijk om goed te letten op het onderhoudslabel. De stof mag bijvoorbeeld niet worden uitgewrongen en het mag niet in de droger. 

De combinatie met elastane geeft de artikelen echter de mooie elasticiteit waardoor het aanvoelt als een tweede huid.

 

Elastane

Elastane wordt in kleine percentages (maximaal 7%) aan de stoffen toegevoegd. Het grote voordeel van elastane is de elasticiteit waardoor de kleiding een goede pasvorm heeft en het comfortabel draagt. 


 

Slippely Stores

Door heel Nederland is Slippely te koop. Door de verscheidenheid aan winkels is het haast niet haalbaar om een goede update te presenteren waarin alle verkooppunten benoemd worden. Slippely heeft zoveel kleuren per model en een grote verscheidenheid aan basics.
Het beste kunt u contact opnemen met onze showroom via info@slippely.nl met het verzoek u informatie te sturen met verkooppunten.

Als u als detaillist geinteresseerd bent in de verkoop van onze collectie kunt u het beste een bericht sturen naar ons e-mail adres. Wij zullen dan contact met u opnemen.

 

info@slippely.nl
Whole Sale : 088-0001560

 

Slippely is een business merk en wij verkopen op dit moment niet aan particulieren.